top of page
  • Writer's pictureČasopis za satiru Oksimoron

„Uši o klin” - nova knjiga satire Željka Želeta Jovanovića



U izdanju Ustanove kulture „Koraci” iz Kragujevca, objavljena je knjiga satiričnih priča i aforizama „Uši o klin”, poznatog satiričara Željka Želeta Jovanovića.


U dobro poznatom satiričnom duhu ovog mladog Kragujevčanina, nižu se satirične priče i poneki aforizam, kao odgovor (ali i kritika) vrmena u kome živimo i društvenih anomalija sa kojima se gotovo svakodnevno suočavamo. Kratke, reske i satirično ubojite priče, kao i nekoliko vrlo duhovitih aforizama čitaoca će svakako nasmejati, ali ga i podsetiti na svu muku realnosti koja ga okružuje i sa kojom mora ili treba / ne treba da se pomiri.


Autor je knjigu posvetio svojoj baki, a među pričama će ae zasigurno pronaći mnogi čitaoci, što iz neposrednog, što iz posrednog iskustava. Ovo je inače druga knjiga satire ovog autora.


Štampanje knjige je pomogao grad Kragujevac.



Željko Žele Jovanović (Kragujevac, 1989). Bavi se pisanjem aforizama, satirične poezije i proze, i poezije za decu. Objavuje u dnevnim novinama, književnim časopisima, i na internet portalima. Član je Beogradskog aforističarskog kruga i književne radionice SKC-a u Kragujevcu. Objavio je zbirku aforizama Ostavite nešto apokalipsi (2020.) Dobitnik je VIB-ove nagrade za 2021 godinu. Stvara i preživljava u Kragujevcu.



bottom of page