top of page
  • Writer's pictureČasopis za satiru Oksimoron

Održan 19. Međunarodni festival „Satira fest” pod sloganom „Satira na pola koplja”

Updated: Feb 2, 2022


Pod sloganom „Satira na pola koplja”, održan je 19. Međunarodni „Satira fest”



U organizaciji Beogradskog aforističarskog kruga, 21. oktobra sa početkom u 19:30h, u Maloj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca, održan je 19. Međunarodni festival satire. Ovogodišnji festival protekao je u znaku 90. godišnjice rođenja satiričara Vladimira Bulatovića Viba. O Vibovom delu govorio je književni kritičar Vitomir Teofilović.


Tokom festivala, dodeljeno je nekoliko nagrada. Ljiljani Krstić, dodeljena je nagrada „Rastko Zekić” za najbolju satiričnu pesmu pod naslovom „Ima takvih”, dok je Milku Stojkoviću dodeljena nagrada za najbolju satiričnu priču pod naslovom „Mesto pod suncem”. Osim ovih, dodeljene su i nagrade za satiričnu hrabrost koja je pripala je glavnom i odgovornom uredniku dnevnig lista Danas Dragoljubu Draži Petroviću. Nagrade su dodeljene i satiričarima iz regiona i sveta, te je tako

Muhamed Đerlek Maks dobitnik je nagrade „Nikola Otaš“ za ukupan doprinos satiričnoj karikaturi, a odličje „Zlatni krug“ za afirmaciju satire u svetu ove godine pripalo je Gordani Jović Stojkovskoj iz Severne Makedonije, Babkenu Simonjanu iz Jermenije, Mladenu Vukoviću iz Hrvatske i Milanu Kupeckom iz Slovačke.


Izvor: Danas




bottom of page