top of page
  • Writer's pictureČasopis za satiru Oksimoron

Objavljen novi broj satiričnog časopisa „Etna”

Updated: Feb 2, 2022

Objavljen novi broj elektronskog satiričnog časopisa „Etna”

Posle dve godine pauze, uzrokovane, najpre bolešću, a potom i preranim odlaskom Vesne Denčić (1963-2020), osnivača i glavne urednice časopisa „Etna”ovaj satiričnik je ponovo pred ljubiteljima humora i satire u Srbiji, regionu i širom sveta. Novi glavni urednik je poznati satiričar Goran Radosavljević, a saradnici su većina autora koji su prethodne dve decenije časopisa „Etna” činili prepoznatljivom, originalnom, duhovitom i britkom.



Časopis „Etna” u 181. broju, u januarskom izdanju za 2022, okuplja i nove stvaraoce na polju humora i satire - aforističare, karikaturiste, epigramiste, pesnike, pripovedače, esejiste...


Izdavač časopisa „Etna”, od ovog broja, je Beogradski aforističarski krug, koji je, predvođen predsednikom Slobodanom Simićem i glavnim urednikom Goranom Radosavljevićem, učinio napor da prvi elektronski časopis za satiru u Srbiji, bude nastavljač visokih standarda koje je postavila Vesna Denčić, ali i da pokuša da bude još inovativniji, pregledniji, funkcionalniji, sadržajniji, raznovrsniji i kvalitetniji.



bottom of page